Versbakker Van Veenen

Versbakker van Veenen, Bargeres

De gezellige dorpsbakker 

In het winkelcentrum van de Emmense wijk Bargeres zie je al van afstand de vlaggen wapperen. De uitnodigende vlaggen wijzen je de weg naar een gezellige winkel waar vrolijke gezichten je ‘goedemorgen’ wensen. Versbakker van Veenen is dan ook dé bakker van de wijk en dat merk je als je binnenstapt. De meeste klanten zijn er bekend en maken even een praatje bij de bestelling van hun dagelijkse of wekelijkse bestelling.

 

Vanuit de winkel zie je bakker Hendrik aan het werk. Bijna dertig jaar geleden namen Hendrik en zijn vrouw Rineke hun intrek in dit pand. Hendrik was als loodgieter begonnen, zijn werkgeven had veel werk via de NAM. Toen de NAM de activiteiten minderde in Schoonebeek, was er geen werk meer voor de jonge Hendrik, hij was al laatste gekomen en vloeide dus als eerste af. In de tussentijd had hij zijn liefde van zijn leven gevonden: bakkersdochter Rineke. Schoonvader bood de werkzoekende een baan aan, mits hij de opleiding tot bakker in Groningen zou volgen. Als ideale schoonzoon werd het advies opgevolgd, om eerst aan het werk te gaan in de centrale bakkerij. In 1991 kwam daar het ondernemerschap bij toen het echtpaar de winkel in Bargeres ging runnen. 15 Jaren geleden werden de activiteiten uitgebreid met een winkel in de nabijgelegen wijk De Rietlanden. 

 

In de bakkerij die naadloos overloopt in de winkel, worden niet zomaar broden gebakken. Het zijn stuk voor stuk broden met een goed doordacht receptuur. Hendrik vertelt daarover met passie: ‘Ik vind het belangrijk dat ik elke dag dezelfde kwaliteit kan leveren. Onze klanten moeten daarvan op aan kunnen. Komt er een nieuw broodsoort bij, dan proefbak ik ook enkele keren om er zeker van te zijn dat het aan onze hoge eisen voldoet. Maar dat niet alleen, ik moet het recept ook zo onder de knie hebben, dat ik elke dag van de week hetzelfde kwalitatieve product op de plank heb liggen.’ Klanten kunnen rechtsreeks hun ervaringen uitwisselen met de bakker, hij is immers vaak zichtbaar aan het werk en staat altijd open voor evaluaties en adviezen. 

 

Het team van Veenen in Bargeres bedenkt graag iets nieuws om zo de vaste klanten elke keer weer te verrassen en uit te dagen andere dingen te proberen. Zo zijn de luxe krenten & rozijnenbollen eens omgetoverd tot ‘zomerbollen’ met ananas en papaja. Een zomerbol kan natuurlijk niet in de herfst en winter. Daar werden dan weer nieuwe recepten voor bedacht. En daar komt ook een ‘lentebol’ bij. Het jaar is daarmee mooi rond! Een aanrader is de stroopwafel-caramelcake, verrassend lekker. 

Hendrik en Rineke hebben heel bewust gekozen om de Dubbel Drentse broden aan het assortiment van de winkel in Bargeres toe te voegen, ze vinden het een mooi product dat goed bij de wensen van deze klantenkring past. ‘Het is mooi dat we met het bakken van deze broden samenwerken met regionale partners. Een prachtig verhaal: brood eten van granen die je wellicht zelf hebt zien groeien op een akker bij jou in de buurt. En als die granen dan ook nog eens door de stenen van een historische molen zijn gemalen, dan kom je toch uit op een product die met passie gemaakt is. Dat we het milieu op deze wijze minder belasten, is mooi meegenomen!’.

 

Benieuwd naar de bakkerswinkel in Bargeres en de Dubbel Drentse producten? Je vindt de bakkerij in het hartje van de Emmense woonwijk. 

Bakkerij van Veenen

Balingerbrink 245, Emmen 

Tel:  0591 615 590

Open van maandag t/m zaterdag