Echte Bakker Steenbergen

 

Echte Bakker Steenbergen 

Veel disciplines onder een dak 

 

In het hart van Meppel en in de wijk Oosterboer vind je Echte Bakker Steenbergen. Beide winkels hebben makkelijke aanrijroutes en rondom zijn voldoende parkeerplaatsen te vinden. Elke dag en nacht zet een gevarieerd bakkersteam zich in om ambachtelijke broden, taarten en koeken te bakken van de hoogste kwaliteit. En dat ze daarin slagen, is bevestigd. Willem Steenbergen en zijn team zijn door de jury van de Echte Bakkers uitgeroepen als ‘Beste Echte Bakker Noord’. Heb je wat meer tijd, dan kun je in een knusse hoek van de winkel genieten van een vers gezette kop koffie en natuurlijk kies je daar een taartje bij of een fris belegd broodje.  

 

Bij een team dat elke keer weer de uitdaging vindt om de beste producten te maken, past een bevlogen leiding. Maak je kennis met Sonja en Willem Steenbergen dan zie je meteen dat ze passie voor het bakkersambacht hebben. Al als begin twintigers reisden ze vanuit het Drentheland in 1996 af naar Terschelling. Daar namen ze nieuwsgierig en vol verwachtingen een bakkerij over en dat bleek een mooie uitdaging. Het eiland dat in en rondom de zomermaanden zich mocht verheugen op een overweldigend aantal toeristen en in de winter uitgestorven was, vroeg om een flexibele bedrijfsvoering. Tijdens het zomerseizoen werden 7 dagen per week alle zeilen bij gezet. In de winter werd het zo rustig dat de openingstijden met de collega-bakker werden afgestemd, zodat er voor de eilanders altijd een bakker open was. De 10 jaren op het eiland waren leerzaam en waardevol. Sonja en Willem kijken met veel plezier terug op alle tradities die in Terschelling in ere worden gehouden en hadden deze tijd niet willen missen. 

 

Terug op vaste wal nam Willem de tijd om rond te kijken in de bakkerswereld en ondertussen werd er uitgekeken naar een bakkerij ter overname. Toen bakker Koetsier in Meppel aangaf met pensioen te willen, hoefde het echtpaar Steenbergen niet al te lang te twijfelen. Vanuit hun woonplaats Ruinen kenden ze de weg in Meppel. In de meer dan 10 jaren is het bedrijf uitgegroeid naar een moderne bakkerij met ovens, machines en apparatuur die allen tot doel hebben de efficiëntie en kwaliteit te vergroten en te waarborgen. 

 

Willem vertelt dan ook: ‘Het blijft een dagelijkse uitdaging om het nog beter dan gisteren te doen. We willen de beste en lekkerste stol bakken, de smaakvolste oliebol serveren en de perfecte bonbon maken. Het nog beter doen dan gisteren, trekken we breder. We willen het ook beter doen door naar de toekomst te kijken en daar hoort de zorg voor onze gemeenschap en het milieu bij. Ik zet me graag in om van de Dubbel Drentse granen hoogwaardige producten te maken. Als team gaan we er vol enthousiasme mee aan de slag’.  

 

Terwijl Willem achter de schermen met zijn bevlogen team aan het werk is, zorgt Sonja met het team voor de schermen voor een winkel en konditorei waar het goed toeven is. Je vindt er een grote keuze aan bijzondere broden. De gebaksvitrine ligt vol allerlei bekende en meer verrassende taarten en taartjes. Marsepein en bonbons lachen je toe, ook deze worden in eigen huis gemaakt. Je weet niet wat je ziet en proeft! Broden kun je laten verpakken in stoffen zakken die je de volgende keer weer meeneemt. Wel zo fijn voor het milieu. Sonja juicht het onderzoek naar milieuvriendelijker verpakkingsmateriaal van de Dubbel Drentse bakkersgroep dan ook toe: ‘We willen graag bijdragen aan oplossingen waarbij we zorgvuldiger omgaan met de eindige grondstoffen en de belasting van de natuur. Gelukkig vragen onze klanten daar ook om.’

 

Nieuwsgierig naar het assortiment van Echte Bakker Steenbergen? Bezoek een van de twee winkels en laat je verrassen:

  • De Grote Over 2, Meppel
  • Ruskenstuk 8, 7943JM Meppel