Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schoonvelder Boerenkaas

Op ons bedrijf melken we zo’n 110 koeien. Onze koeien mogen in de zomer zelf kiezen wat ze het liefst willen, binnen of buiten lopen/liggen. Het grootste gedeelte van de opbrengst van de melk gaat naar de fabriek (DOC). Van een klein gedeelte maken we zelf boerenkaas.

Boerenkaas moet aan een aantal eisen voldoen. Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij wordt gemaakt op een traditionele, ambachtelijke manier. We gebruiken hiervoor verse melk, rechtstreeks van de koeien. Deze melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is. De in deze ‘rauwe’ melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Boerenkaas smaakt nooit precies hetzelfde. Dat komt omdat het een puur natuurproduct is. Boerenkaas is een ambachtelijk, authentiek product. Het wordt op een traditionele manier bereid. Dat gebeurt voor een groot deel nog met de hand.

Proef het zelf!

Producten

Streekproducten

Verschillende soorten boerenkaas. Van 30+ extra belegen tot brandnetelkaas en van Fenegriek tot Honingklaver smaak. Geke maakt ook het Keesie van Geesie.

De Schoonvelder Boerenkaas is verkrijgbaar in de eigen boerderijwinkel ’t Vershuus in Ruinen

Impressie

Bedrijfsinfo

Schoonvelder Boerenkaas koop je bij de eigen boerderijwinkel ’t Vershuus in Ruinen

Oldenhave 11,

7963 SH

Ruinen

Geuchien en Geke Schoonvelde