Zoek
Sluit dit zoekvak.

Melktap Maatschap Koning-Boerkamp

Het familiebedrijf van maatschap Koning, gerund door Peter en dochter Marileen, ligt aan de voet van de Eursingeresch in Darp. Bij het melkveebedrijf is 35 hectare zandgrond, voornamelijk esgronden. Er worden om en nabij de 50 koeien gemolken. Wat het bedrijf typeert is de kleinschaligheid en eenvoud.

‘We doen het werk met weinig machines en we voeren weinig krachtvoer. Onze kracht is het vele weiden van de koeien, wat door de verdroging en wet- en regelgeving van de laatste jaren steeds meer een uitdaging is gebleken. Dat maakt dat we ons met veel enthousiasme zijn gaan verdiepen in kruidenrijk grasland (Pure graze).’

Via de ingang in de schuur kom je terecht in het kleine winkeltje met de tap. De melktap, een grote koelkast, koelt en roert 50 liter melk. Liefhebbers kunnen zelf hun rauwe melk tappen. 1 liter melk kost 1 euro en er kan zelfs gepind worden! Flessen zijn er ook te koop, maar die kun je ook zelf meebrengen. Voorbijgangers kunnen een glas melk drinken op de picknickbank op ons brinkje.

Naast melk verkopen we ook de biologische eieren van collega-boeren Conrad en Nicky Corts van Egg-tivity uit Havelte.’

Producten

Boer Peter Maatschap Koning-Boerkamp Darp Dubbel Drents

Streekproducten 

  • Melk
  • Eieren

Impressie

Bedrijfsinfo

Dagelijks van 07.00 – 21.00 uur

Oosterbrinkweg 2,

7973 JK

Darp

Boer Peter met dochter Marileen